Знанието дава свободата на човека!

ЧАСТ ОТ ЕКИПА

Всички предлагани модули за обучение са разработени от висококвалифицирани специалисти и доказали се професионалисти от практиката лица в съответната област.

Д-р Михаил Николов - художник-реставратор, теолог

Автор на научни и исторически статии, свързани с реставрационни дейности и технологии при реставрация на музейни предмети, църкви и манастири, както и реализирани сценарии за документални филми излъчвани по БНТ, Нова телевизия, Телевизия 7 дни и други международни телевизионни станции. Автор на учебни помагала, курсове и конспекти съобразени с европейски директиви и международни стандарти за обучение по консервация и реставрация, иконопис и др.

Г-н Николов е награден с над 25 почетни грамоти и свидетелствав израз на признание за опазване, подпомагане и развитие на музейното дело и културно-историческото наследство в България и чужбина.

Д-р Михаил Николов има специализации във водещи международни университети и институти в областта на иконографията, консервацията и реставрацията на културни ценности, обучение и мултимедийни технологии.

Преподавател по Теология, Художник — реставратор, Експерт художествено консервационно реставрационни дейности /България, Кипър, Германия, Япония/, копист на картини и икони. Член на археологическото дружество в Ню Йорк – Вашингтон.

Президент на Предприятие Кастро

Повече информация

Цвета Петрова

Завършва НХА - специалност Живопис с магистърска степен.

Има магистратури и специализации по Консервация и реставрация, Иконопис и стенопис, Английски език и литература. Специализирала е в тези области в България и Англия. Привърженик е на идеята за "Life Long Learning".

Преводач и автор на разкази, книги и учебни помагала.

Преподавател по Английски език, Живопис, Консервация и реставрация.

Сашка Нешева

Завършва полиграфия и фотография – оформяне на книгата.

Моден дизайн и художествено проектиране – Институт по маркетинг. Свободна академия „Жул Паскин“ – графичен дизайн.

Има повече от 15 години професионален опит в издателства и детски школи по моден дизайн.

През годините придобива квалификации и получава призове за курсове по живопис, поезия, иконопис, и техники за рисуване върху коприна и стъкло. Обича да експериментира с цветове и форми, като влага в идеите си много фантазия. Така създава уникати от рисувано стъкло, керамика, декоративни пана, рисувана коприна, колажи и др. Казва за себе си, че: - "Всичко, което създаде я дарява със спокойствие и удовлетвореност, желае да го сподели с всеки за да изживее радостта на твореца", "Вижте света през моите очи и надникнете в душата ми"!

С радост и желание се включва в благотворителни изложби и събития.

Автор е на много стихове, любовна лирика и поезия. Фолклорните приказки, които създава и илюстрира, свързани с християнски празници и обичаи, остават незабравим спомен в съзнанието на читателите.

 

Желаете ли и Вие да бъдете част от екипа?

Вие сте преподавател, изследовател или специалист с дългогодишна практика в определена област. Желаете Вашата разработка да достигне до по-голям кръг от хора. Можете да ни изпратите материалите в текстов /Word/ файл и ние ще се свържем с Вас.

Притежавате ли и имате ли правата върху интелектуалната собственост /авторските права/ за Ваша разработка? Бихте ли били склонни да споделите Вашата разработка чрез курс или обучение?

Ако отговорът е ДА можете да се свържете с нас.

Повече информация

 

Copyright © Castrobg.com All Rights Reserved