Знанието дава свободата на човека!

ЧАСТ ОТ ЕКИПА

Всички предлагани модули за обучение са разработени от висококвалифицирани специалисти и доказали се професионалисти от практиката лица в съответната област.

Д-р Михаил Николов - художник-реставратор, теолог

Автор на научни и исторически статии, свързани с реставрационни дейности и технологии при реставрация на музейни предмети, църкви и манастири, както и реализирани сценарии за документални филми излъчвани по БНТ, Нова телевизия, Телевизия 7 дни и други международни телевизионни станции. Автор на учебни помагала, курсове и конспекти съобразени с европейски директиви и международни стандарти за обучение по консервация и реставрация, иконопис и др.

Г-н Николов е награден с над 25 почетни грамоти и свидетелствав израз на признание за опазване, подпомагане и развитие на музейното дело и културно-историческото наследство в България и чужбина.

Д-р Михаил Николов има специализации във водещи международни университети и институти в областта на иконографията, консервацията и реставрацията на културни ценности, обучение и мултимедийни технологии.

Преподавател по Теология, Художник — реставратор, Експерт художествено консервационно реставрационни дейности /България, Кипър, Германия, Япония/, копист на картини и икони. Член на археологическото дружество в Ню Йорк – Вашингтон.

Управител на АКАДЕМЯ КАСТРО

Повече информация

Цвета Петрова

Завършва НХА - специалност Живопис с магистърска степен.

Има магистратури и специализации по Консервация и реставрация, Иконопис и стенопис, Английски език и литература. Специализирала е в тези области в България и Англия. Привърженик е на идеята за "Life Long Learning".

Преводач и автор на разкази, книги и учебни помагала.

Преподавател по Английски език, Живопис, Консервация и реставрация.

 

Copyright © Castrobg.com All Rights Reserved