ИНСТРУКЦИИ, ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ И ПРАВИЛА ЗА САЙТА И ФОРУМА

/внимателно прочетете всички точки и правила, преди да се запишете за определен курс или модул/

Със записването си за определен курс или модул заявявате, че сте запознати с правилата.

1. Кои сме ние? - Нашият екип е професионалисти, които обединяват усилията си за осъществяване на програми, проекти и дейности свързани с нашата работа. Повече можете да прочетете тук: www.castrobg.com www.e-shop.castrobg.com www.education.castrobg.com

 1. 2. Кога и как работят курсовете? - Важно е всеки който се запише да бъде доволен. Чрез платформата в нашия сайт можем да помогнем на желаещите от всяка точка на света да се включат в обучение, което да създаде по-справедливо и устойчиво глобално общество. Курсовете работят седем дни от седмицата по 24 часа.
 2.  

 3. 3. Какви курсове предлагате? - Предлагани онлайн курсове кратки и продължителни, които можете да откриете в "Курсове" и "Програми".

 4. 4. Какво е необходимо за да започна курс или програма? - За да започнете желан от Вас курс е необходимо да имате достатъчно добра интернет връзка /персонален компютър, таблет или смартфон/. Желание да завършите курса. Внимание! Приложенията на курсовете работят с браузъри Internet Explorer, Chrome и Mozilla Firefox.

 5. 5. Какви програми предлагате? - Предлаганите програми можете да видите в секция "Програми".

 6. 6. Курсовете онлайн ли са или трябва да се посещава адрес? - Всички курсове и програми се предлагат онлайн, не са обвързани с посещение на място!

 7. 7. Курсовете и програмите имат ли акредитация? - Курсовете и програмите предлагани от www.castrobg.com към настоящия момент НЕ СА АКРЕДИТИРАНИ и не са обвързани с кредити по модули или системи с други организации. Те са разработени единствено за образователна и научна цел. Има редица стопански и нестопански организации за акредитация, които дават насоки за оценка и/или акредитация на учебните програми. Те се различават значително по своите изисквания за квалификация и заинтересованите могат да ги разгледат въз основа на целите си.

 8. 8. За кого са предназначени курсовете и програмите? - Курсовете и специалните програми са предназначени за студенти, ученици над 16 години, научни и музейни експерти, учители, педагози, художници, реставратори, историци, археолози и др. специалисти, както и за широк кръг от хора желаещи да повишат познанията си в определена област.

 9. 9. Кой е разработил обучителните програми или модули? - Всички предлагани модули за обучение и програми са разработени от висококвалифицирани специалисти и доказали се професионалисти от практиката лица в съответната област. Помагат ни и хора за които нашата дейност е приоритет!

 10. 10. Колко продължава един курс или програма? - Всички курсове или програми са с продължителност от 30 дни до 90 дни. Предлагаме майсторски класове и специализации в предприятието също онлайн с различна продължителност. Повече информация ще намерите в сайта. Обучението се предлага онлайн с всички необходими напътствия придружени с видео или фото материали. Необходимо е да вземете участие в поставените задачи във форум или дискусия след като получите паролите си за достъп. Сайтът е отворен 24 часа от денонощието. /В някой от предлаганите курсове се изисква участие във форум и дускусионни групи и/или видео-конферентна връзка/.Повече информация ще намерите във всеки курс или програма.

 11. 11. РАЗРАБОТВАНЕ НА ПРОГРАМИ

 12. Модулни програми за обучение по определена тема или сфера могат да бъдат разработени по заявка. Програмата или курсът ще бъде добавен в системата и желаещите ще имат възможност да задълбочат познанията си в определена област.

  За повече подробности можете да разгледате секция /разработване на програми/ в сайта.

  Работим и с външни специалисти, които с техните компетенции в определени области ще задоволят Вашите изисквания за съставянето на курс или обучение.

 13. Примерни курсове:
  Разработките и темите могат да бъдат свързани с изкуство, технологии, химия, физика, анатомия, музеология, културно историческо наследство, християнско изкуство, история, история на изкуството, агиология, религия, религиозен туризъм - поклоннически пътувания, консервация и реставрация, археология, църковна археология, архитектура, дизайн, мода, живопис, графика, и други техники, иновации в различни сфери, творческо писане, поезия, устойчиво развитие, обучения и педагогически специалности, теория и методика и др.

  За други курсове, които не намирате в списъка, можете да се свържете с нас.

 14. 12. Как да се запиша? - за да бъдете записани за курс или програма е необходима регистрация. Това можете да направите на адрес:

  https://e-shop.castrobg.com/art/index.php?main_page=login

 15. след регистрация изберете желаният курс тук:

 16. http://e-shop.castrobg.com/art/index.php?main_page=index&cPath=184&zenid=19680850fb8138c9027659ab0ab2f8cc

  След като се регистрирате за желаният от Вас курс и сте заплатили за него по банков път, след потвърждение за плащането от администратор ще получите парола и потребителско име за достъп през сайта: http://education.castrobg.com/courses.html и/или линкове предоставени през електронна поща, където можете да влезете с получените данни за достъп.

 17. Банкова сметка в лева:

  ОБЩИНСКА БАНКА АД

  IBAN: BG58 SOMB 9130 1068 8039 01

  BIC: SOMB BGSF

 18. АКАДЕМИЯ КАСТРО ЕООД
 19. Внимание: (Всички банкови такси за за сметка на поръчителя)

 20. Забранява се предоставянето на данните за достъп /потребителски пароли и потребителски имена / на трети лица /страни/! При установяване на нарушение при потребителски лог - всички данни ще бъдат заличавани, както и ще загубите правата по използването на каквито и да е услуги предоставяни чрез сайта и неговите страници/подстраници.
 21.  

 22. 13. Мога ли да получа документ удостоверяващ, че съм завършил/а/ курса? - Утвърждаването процеса на знания и умения чрез онлайн обучение в castrobg.com е допълнително обучение към традиционните методи. Ако сте преминали теста /на определен курс/ успешно /тестът е приложен във всеки от курсовете и се изпраща онлайн чрез електронна поща/ и оценката Ви е най-малко 80% от общите 100% можете да получите сертификат от АКАДЕМИЯ КАСТРО при условие, че сте изпълнили и допълнителните изисквания/ако има такива/ например - рисуване на икона, проект по консервация и др..

 23. 14. Ще има ли номер на документа или друг вариант за проверка сертификатът? - ДА - Потенциалните Ваши или настоящи работодатели имат възможност да проверят достоверността на сертификата през сайта и на линк посочен в сертификата. /Номерът на сертификата и/или името Ви ще се вижда на специален раздел от сайта в който достъпът е с парола посочена на сертификата/.

 24. 14а. Регистриран сертификат за курс, който съм преминал/а ще може ли някой да го вижда след като е с парола? Може ли да се завери с апостил и да се използва и прилага в чужбина? - Отговорът е двузначен:
  1. Сертификатът за всеки от завършените курсове е изведен с електронен номер и парола с цел сигурност и избягване на фалшификация.
  2. На всеки на когото дадете копие от сертификата или номерът и паролата ще може да го провери онлайн за валидност.
  3. Има различни хора, едни искат да го окачат на стената за да се радват на още един постигнат резултат, други ще го представят като приложение във всяко CV пред бъдещите си работодатели или кандидатстване за работа за да докажат повишение на познания или квалификация в дадена област.
  4. Съгласно регламенти на корпоративните сайтове и интернет търговията в различните области на приложение и предлагани услуги, издадени документи се регистрират електронно, това важи за цял свят.
  5. Електронните регистрации обикновено не се заверяват с Апостил и са освободени от такива заверки, защото могат да бъдат проверени онлайн.
  6. За да ползвате сертификата в чужбина е необходимо да му направите превод на желан от Вас език в лицензирана агенция за преводи и това е достатъчно. В превода ще бъдат отразени линковете или паролите за проверка.
   1. 15. Кога се издава сертификатът и за колко време? - След проверка на учебната дейност и резултати, постигнати в оценки и/или %, сертификатите се издават от www.castrobg.com като са подписани от автора на съответния курс, оформени атрактивно и подпечатани от АКАДЕМИЯ КАСТРО. Издаването на сертификатът се извършва за 3-7 дни, а получаването, когато е с куриерска фирма до две седмици.

   2. 16. Сертификатът безплатен ли е? Сертификатите от разширени програми са безплатни. Сертификатите от кратки курсове са платени.

   3. /За издаването на сертификат от кратък курс, обработка и електронната му регистрация в сайта се събират минимални такси. Таксите са според вида на сертификата - можете да ги видите на следния интернет адрес/:

   4. http://e-shop.castrobg.com/art/index.php?main_page=index&cPath=184_185

   5. 17. Какви видове сертификати се издават? - Предлагаме електронен вариант в pdf - формат - с който вариант Вие сами можете да си го разпечатите или втори вариант да Ви го изпратим препоръчато с Български пощи, Спиди или Еконт.

   6. 18. Каква е разликата между видовете сертифкати? - Разликата между Сертификат в pdf-формат и изпратен Сертификат с препоръчана поща до Вас е само във времето на получаване и допълнително към сертификатът изпратен по пощата е добавен холограмен стикер за защита, както и ламиниране /готов за поставяне в рамка/. Сертификат който сме изпратили по пощата е отпечатан професионално в печатница. При завършване успешно на курс, PDF - Сертификатът ще бъде на разположение веднага в електронната Ви поща. Изпратен Сертификат по пощата е възможно да бъде забавен във времето на получаване в зависимост от отдалечеността на населеното място. Изпратен с препоръчана поща сертификат можете да получите в рамките на един месец.

   7. 19. Искам да зная като се регистрира сертификат за курс, който съм преминал ще може ли някой да го вижда след като е с парола? И с какво ще ми помогне сертификата, мога ли да го заверя с апостил и да го ползвам в чужбина? - /по-горе въпросът е разгледан изчерпателно/ Сертификатът за всеки от завършените курсове е изведен с електронен номер и парола с цел сигурност и избягване на фалшификация. На всеки на когото дадете копие от сертификата или номерът и паролата ще може да го провери онлайн за валидност. Има различни хора, едни искат да го окачат на стената за да се радват на още един постигнат резултат, други ще го представят като приложение във всяко CV пред бъдещите си работодатели или кандидатстване за работа за да докажат повишение на познания или квалификация в дадена област. Електронните регистрации не се заверяват с Апостил и са освободени от такива заверки, защото могат да бъдат проверени онлайн /освен ако не е предвидено друго със закон, също така зависи и от условията на сайта в който се предлагат документите/. За да ползвате сертификата в чужбина е необходимо да му направите превод на желан от Вас език в лицензирана агенция за преводи и това е достатъчно. В превода ще бъдат отразени линковете или паролите за проверка.
   8.  

   9. 20. Как да получа моите сертификати? За разширените програми Вашият сертификат ще бъде изпратен на желан от Вас адрес препоръчано с куриерска фирма безплатно след като сте издържали тестовете към програмата и сте изпълнили проект по време на програмата.

   10. За да получите сертификата си от кратки курсове, моля, следвайте тези инструкции:

   11. (1) Първо влезте в профила си в страницата за регистрация на www.castrobg.com

   12. /https://e-shop.castrobg.com/art/index.php?main_page=login/

   13. (2) Кликнете върху "Сертификати" в раздел Обучение - курсове и изберете сертификата за курса, който сте преминали успешно. Преди това сте попълнили теста и сте получили потвърждение от администратор на сайта, че Вашите резултати не са под 80% от общите 100%.

    (3) Добавете Сертификат за курса, който сте преминали успешно и сте получили потвърдителен е-мейл от сайта, като изберете вариант с/по който желаете да го получите. Предлагаме електронен вариант в pdf - формат или втори вариант да Ви го изпратим препоръчато с пощата.

    (4) Добавете желаният сертификат за курса и начин на получаване в "Кошницата" и натиснете бутон "Плащане".

    (5) Следващият екран ще Ви позволи да промените адреса на доставка или адрес на регистрация. /Ако всичко Ви е попълнено коректно натиснете бутон "Продължи".

    (6) Следващата стъпка е /да отметнете - съгласието си за Условията за ползване в сила с тази поръчка като сложите отметка в квадратчето по-долу/. Необходимо е да отметнете и "Плащане по Банков път". /Внимание! - Банковите такси са за сметка на поръчителя/. Ако всичко е коректно попълнено натиснете бутон "Да".

    (5) Ще видите страница с надпис "ВСИЧКО ПРЕМИНА УСПЕШНО БЛАГОДАРИМ ВИ. ИЗЧАКАЙТЕ НАШ АДМИНИСТРАТОР ДА СЕ СВЪРЖЕ С ВАС" на тази страница е и номерът на Вашата поръчка.

    (6) Честито, вече можете да очаквате Вашия сертификат за успешно завършен курс от Castro!

   14. 21. Възможно ли е участник да получи сертификат за определен курс без да попълва теста, ако например само взема участие във форума и курса за който се е регистрирал? Или не изпълни проект към курса например икона и др..??? - Отговорът е НЕ! /Без участие можете да вземете сертификат само за курсове или програми, които не са придружени с попълване на тест/. Във всеки от курсовете всеки участник получава предварително изискванията за участие.
    Пояснение: Ръководителите на отделните програми или курсове както и фирмата не подаряват сертификатите, те са доказателство за личното Ви творчество, участие или изява. Външният израз е теста, който е валиден за всеки от предлаганите курсове.
    Има програми при които след приключването на определен модул получавате сертификат - безплатно. За повече информация разгледайте в сайта секциите: "Курсове" и "Програми".
    1. 22. Задължително ли е участието във форума за даден курс? - Участието Ви във форума е задължително. Това, че сте регистрирани за определен модул /курс/обучение/програма/ ви задължава да участвате във форума. /Във всеки от курсовете и/или програмите е посочено дали ИМА изискване или НЕ за участие във форум и/или дискусионни групи/.
     Това участие е също препоръчително, тъй като във форума се разискват точките по поставените теми.
     Само тук ще можете да зададете директно Вашите въпроси към всеки от авторите на даден курс.
     Преглеждайки темите ще имате възможност да попълните тестовете лесно и бързо.
     Единствено тук ще имате възможност да научите много тънкости в процеса на работа и/или да придобиете практическа насоченост от високо квалифициран специалист.

     ПРАВИЛА НА ФОРУМА КЪМ САЙТА

     /Всяко лице е необходимо предварително да се запознае с правилата преди да се запише за определен курс или модул/

     Правила на форума

     С регистрацията си във форума на Предприятие Кастро потребителят декларира, че е съгласен със следните установени правила и условия, които се задължава да спазва: ВСИЧКИ МНЕНИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛИ СЕ ИЗТРИВАТ ДО 10 ДНИ СЛЕД ПРИКЛЮЧВАНЕ НА ДАДЕН КУРС - МОЛЯ, СЪХРАНЯВАЙТЕ СИ ДАННИТЕ И КОМЕНТАРИТЕ ПРЕДИ ПРИКЛЮЧВАНЕ НА ВСЕКИ ОТ КУРСОВЕТЕ!


     Регистрацията изисква наличие на валиден e-mail адрес. Не се допуска регистриране на двама или повече участници с един e-mail едрес.
     На всеки участник във форума (чието участие не противоречи на правилата на форума или на законите в страната) се гарантира правото на достъп до форума, правото на мнение, защита на личното достойнство и осигуряване на конфиденциалност. IP адресите на участниците се записват в log на форума, но не се показват публично. Всички данни на потребителите се разкриват на трети страни единствено със съгласието на потребителя и/или съгласно законодателството на Република България, когато става въпрос за нарушаване на закони, наредби и др. нормативни документи. Форумът на сайта е отворен 7 дни в седмицата, 24h на ден. Дните и часовете за профилактика, Upgrade на софтуера на форума или Backup на базата, свързани с необходимост от спиране на форума, ще бъдат обявявани предварително на видимо за всички участници място.

     1. Общи положения

     1.1 Форумът на сайта castrobg.com има за цел да предоставя възможност на всеки да сподели своите мисли и опит, както и да общува с останалите потребители – информацията трябва да е за всички и всички са добре дошли да я споделят; да се срещнат хора с общи интереси; да има ползотворни материали и дискусии.

     1.2 Форумът да се ползва по предназначение. Той не е място за явна и скрита реклама, политическа агитация и други подобни. Проявявайте уважение към всички участници! Не обиждайте и не влизайте в конфликти.

     2. Теми и постове (коментари/отговори)

     2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница, само с главни букви или със заместени символи вместо Ч-4, Ш-6 и т.н. се изтриват без предупреждение, затова пишете на български език, на кирилица и грамотно. Пишете с малки букви. Писането с главни букви се възприема като викане-повишен тон.


     2.2 Новите теми се пускат в съответстващия им раздел. Теми публикувани в грешен раздел се изтриват или местят без предупреждение. Допуска се грешка на нов потребител, до два пъти, но след първото предупреждение мнението се изтрива.

     2.3 Заглавието на темата трябва да е ясно и точно, да не е съставено единствено от главни букви и да описва максимално съдържанието на самата тема. Теми със заглавия от една дума се изтриват без предупреждение.

     2.4 Форумът е снабден с търсачка, намираща се над прозорците с темите. Употребата й е задължителна с цел избягване на дублиращи се теми. Коментарите към такива теми ще бъдат премествани към вече съществуващите или изтривани.

     2.5 Не са желателни прекомерните off-topic – мнения, които не са свързани с темата.

     2.6 Не се толерира практиката на flood – публикуване на едно и също нещо многократно, както и публикуването на голям брой мнения от един потребител едно след друго. За добавяне на информация към предишен пост има бутон "Редактирай" на всеки Ваш пост.

     2.7 Всякаква форма на spam (нежелани съобщения) е забранена, било то чрез постове или лични съобщения. Това включва всякакви реклами, верижни писма и др. съобщения, изключващи тема за помощ или обсъждане, или лична кореспонденция. Избутването на тема от автора й (bumping) не е разрешено с изключение на един пост в рамките на 48 часа. Този вид спам се определя като пост след последният Ви пост, който не е уместен и не носи никаква нова (коригирана, допълнена) информация по темата.

     2.8 Не са желателни безсъдържателните мнения ("Супер", "Хахахахахахаха", "Върховно", "Жестоко е!", "Много яко", "Харесва ми!", емотиконки и т.н.) и теми. Нека подобни мнения бъдат придружавани с обосновка.

     2.9 Не е желателно публикуването на коментари, в които се критикуват други потребители за неспазване на правилата, както и за техния правопис. За тази цел ползвайте бутона "Докладвай", намиращ се под всеки един пост. /Знакът на бутона е удивителен/ Използвайте тази функция САМО, за да докладвате за съдържанието на дадено съобщение, което според Вас трябва да бъде модерирано, а не като средство за комуникация с модератор с други цели. Постове, излизащи извън рамките на изискването, ще бъдат изтрити или редактирани.

     2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконен софтуер като кракове, пачове, серийни номера и произведения защитени с авторски права (филми, мултимедия, музика снимки, текстове и други), както и заявките за такива.

     2.11 Забранено е прикачването на снимки с порнографско съдържание и/или насилие, както и публикуването на подобни линкове без предупреждение за съдържанието. Категорично се забранява предоставянето на линкове към страници с детска порнография. Същото се отнася и за коментарите, които включват реалистично описание на причиняване на физическо и психическо страдание, осакатяване и садизъм, както и текстове, включващи реалистично описание на принудителен секс, изнасилване и секс с малолетни.

     2.12 Пропагандирането на всякакви противозаконни идеи и цели е забранено. Не се допускат публикации на произведения, рецензии, лични коментари и др., които нарушават законодателството (съдържащи призиви за насилствена смяна на обществения ред, към етническа и верска омраза и други). Не се допускат коментари популяризиращи противозаконни и дискриминационни нацистки/фашистки и расистки идеи. Не се допускат дискриминация и проява на нетърпимост на основата на възраст, пол, раса, етнос, националност, вероизповедание, образователен ценз, социален статус и сексуалност.

     2.13 Забранява се употребата на заплахи, вулгарни думи, цинизми и обиди, както в коментари по темите, така и в лични съобщения. Ако подобни неща станат чрез лични съобщения, трябва само да се уведоми член на администрацията и ще бъдат взети съответните мерки за предотвратяването им.

     2.14 Всички мнения и коментари, публикувани в сайта и форума, изразяват личното отношение и позиция на потребителя (автора) и той носи цялата отговорност за тях. Мненията не обвързват с нищо останалите потребители или администрацията на сайта и те са без тяхната подкрепа.

     2.15 Всяко мнение, предоставено тук, е пуснато доброволно от автора му и всеки има право след това да го копира и разпространява единствено за научна цел и нужди като цитира неговият автор и посочи от къде е взет текста. Ако мнението или материалът публикуван от вас не е Ваше дело, задължително трябва да се посочи, че е цитат и да се даде линк към източника (визират се статии, цитати от научни трудове и др. подобни, както и лични мнения базирани на текстове от други места). Всички курсове са с авторски права и неправомерното им копиране ще бъде преследвано съгласно Закон за авторското право и сродните му права. Отговорна употреба на материали, предмет на авторско право може да стане в случай, че действате по съвет на добре информиран адвокат, проявете отговорност и уважение, като поискате разрешение от притежателя на авторските права, преди да копирате публикувани тук материали.
     Администрацията на форума не се задължава да заличава постове и теми по желание на авторите им, както и по желание на трети страни, ако прецени, че те не нарушават с нищо законите на държавата и правилата на форума.

     2.16 Забранено е публикуването на лична кореспонденция (лични съобщения) във форума без съгласието на двете страни, участвали в кореспонденцията, както и всякаква форма на лични данни извън официално публикуваните в настоящия форум (снимков или друг материал, засягащ личния живот), когато това може да е в ущърб или да служи за дискредитация на някоя от двете страни. Ако това стане, то по желание на ощетената страна такива постове ще бъдат изтрити без предупреждение.

     2.17 Желателно е да се въздържате от обширни цитати на друг език, освен българския. Ако смятате, че информацията, съдържаща се в чуждоезичен цитат е ценна за потребителите на форума, добре е да го преведете.

     2.18 Ако една тема бъде изчерпана или излезе по какъвто и да е начин от рамките на правилата на форума, по преценка на администраторите или модераторите, или по препоръка на някой потребител, може да бъде заключена. Ако се появи информация по темата, която трябва да се сподели с останалите потребители, добре е да се обръщате към администрацията на форума за съдействие по публикуването й.

     2.19 Всякакви теми коментиращи публично действията на модераторите или администраторите относно затваряне, изтриване, местене, редакция на теми или друго, без преди това да е потърсена връзка с администрацията ще бъдат третирани като нарушение - затваряни/изтрити и санкционирани.

     2.20 Лице, което не е завършило даден курс с попълване на тест, и не участва активно във форума - няма да може да задава въпроси към ръководителите на отделните курсове или обучителни модули. Профилът на такива лица ще бъде деактивиран и лицето няма да има достъп до курсове, модули и форуми към сайта.

     3. Профили, аватари, подписи, рангове:

     Потребителят няма право да регистрира повече от един ник нейм. Последното ще се счита за опит за заблуждаване/измама на други потребители на форума. Никовете на същия потребител с по-малък брой постове ще бъдат деактивирани, а потребителят ще бъде отстранен от форума.

     При писане на отговори - постове или теми потребителите получават следните рангове:

     Ранг - Коментари

     Guest 0
     Young person 1
     Potrebitel 3
     Member 8
     Super person 25
     Vip potrebitel 40
     Maniac 60
     Posting master 100
     Actively writing 180
     Еxceptional talent 200
     Legend of forum 1000
     Admin - Администратори на сайта, могат да бъдат и автори на курсове.
     Teacher Course author - Автор на курс /това е специален ранг предназначен за автор и ръководител на курс/.

     Не е необходимо непременно да се издигнете в ранг, важно е участието!

     3.1 Потребителският профил съдържа лична информация за притежателя си. Данните, които публикувате тук, няма да бъдат използвани от трети страни, доколкото това зависи от администрацията на форума. Нито едно поле в профила Ви, видимо за останалите потребители, не е задължително за попълване. В случай, че решите да предоставите някаква информация, то няма ограничение за нейното съдържание и характер. Единственото поле, за което е задължителна коректната информация, ако е попълнено, е "Рождена дата" - при условие, че се изисква от сайта.

     3.2 Форума на castrobg.com не е свободен сървър за качване на картинки. Всякакви изображения, нарушаващи правилата на форума, ще бъдат изтрити без предупреждение.

     3.3 Аватар е изображението, което се появява от лявата страна на всеки потребителски пост. Съдържанието му да се съобразява с точка 2.11 от правилата. Файлът да не бъде с размер над 9000 Байта и максимални размери на аватара 150 х 150 Пиксела.

     3.4 Подписът е кратък текст или изображение, съпровождащи всеки потребителски коментар (намират се под него) - добре е да попълните тази информация във вашия профил с настройки за да не се налага да оставяте всеки път подпис ръчно. Важно е да запомните, че подписът не може да съдържа данни с реклама или друг вид афиширане на дейности.

     а) Текстът в подписа не бива да надвишава осем реда при нормален размер на шрифта, като за него важат точка 2.10, 2.11 и 2.12 от правилата.

     б) Забранява се ползването на прекалено голям размер на шрифта при по-дълги текстове. Желателно е по принцип да е под SIZE=7 или големина на шрифта - Нормален.


     3.5 Администрацията на форума по никакъв начин не се ангажира със заличаването на профили, теми и постове по желание на собствениците/авторите им. След приключване на всеки курс, темите се изтриват до 10 дни автоматично. Необходимо е да си съхранявате данните предварително. Форума не съхранява коментари, базата данни е само за удостоверяване, че даден участник е участвал в обучение и във форум. Ако не желаете да използвате форума не е нужно да Ви бъде изтрита регистрацията - това преценя администраторът на сайта. Всякакви теми с подобни молби и съдържание ще бъдат третирани като нарушение - затваряни/изтрити и санкционирани.
     РЕГИСТРАЦИИТЕ НА ПОТРЕБИТЕЛИ СЕ ЗАКРИВАТ ДО 20 ДНИ СЛЕД ПРИКЛЮЧВАНЕ НА ДАДЕН КУРС

  1. 4. Заключителни разпоредби

   4.1 Спазването на правилата, изложени тук е задължително за всички регистрирани във форума, както и за ползването му. Нарушаването им ще доведе до налагане на санкции на потребителя-нарушител.

   4.2 Видът наказание, който ще бъде приложен на нарушител, се определя от администраторите и/или модератор/ите, а именно:

   а) Включване на функция "Предварителен изглед" – публикуваните от потребителя постове не са видими докато не бъдат прегледани и одобрени от модератор и/или администратор.

   б) Забрана за публикуване и замразяване на акаунта - като санкция модераторите могат да Ви отнемат правата за публикуване във форума или да замразят акаунта Ви изцяло.

   в) Налагане на БАН ("забрана, ограничение") – администраторът може да "изхвърли" нежеланите потребители на форума, като ограничи достъпа им до сайта чрез бан. Банът може да важи само за форума или за целия сайт. Също така може да бъде постоянен или временен.

   г) Непубликуването на коментари и мнения за определен срок /потребителят е уведомен от администратор/ води до закриване на регистрация или акаунт, а достъпът на потребителят прекратен. Коментарите следва да бъдат оставяни като отговор на тема или дискусия. Потребители, които в рамките на обучителния период не участват във форума /когато това е отбелязано за съответния курс, че е задължително/ биват заличавани, а профилите затваряни. Минимален период на неучастие 15 дни. Максимален период - 20 дни. Закриването на профили става от системата автоматично.

   4.3. Забранява се копирането на текстове и снимков материал от форума и цитирането им на други места, както и тяхната употреба. Използването им може да се осъществи единствено при условие, че сте взели писменно съгласие от авторите на определен курс или форум, както и собствениците на сайта и форумите съгласно Закон за авторското право и сродните му права.


   Правилата на форума са съобразени със законодателството на Република България, както и със международни правилници за кибер престъпленията и постовете на потребители на дискусионни програми в сървъри и сайтове.
   НИКОГА НЕ СПОРЕТЕ С АДМИНИСТРАТОРИТЕ НА САЙТА!!!! :)


   /последна промяна 08.06.2020 година/

  1.  


   Ако не откривате въпроса, който искате да зададете - можете да се свържете с нас

   ТУК

 

Copyright © Castrobg.com All Rights Reserved